SVJETSKI EKONOMSKI FORUM: POWELL OBEĆAO DA ĆE SE ZALOŽITI ZA PRAVDU

Američki državni tajnik Colin Powell u subotu je u govoru održanom na otvorenju Svjetskog ekonomskog foruma u jordanskom Shounehu izjavio kako ga je uznemirilo zlostavljanje iračkih zatvorenika u zatvoru Abu Ghraib te je obećao zauzeti se za pravdu, prenijeli su svjetski mediji. L

Promatrači tvrde da su njegovu izjavu arapski političari i poslovni ljudi saslušali sa skepsom, ponovno se pitajući može li se vjerovati Sjedinjenim Državama.

"Mnogi naši prijatelji diljem svijet dijele našu uznemirenost zbog otkrivenog zlostavljanja zatvorenika u Abu Ghraibu. Iskreno vam mogu reći da ćemo ovome problemu pristupiti ozbiljno te da će pravda biti zadovoljena", rekao je među ostalim Powell.-

Agencije prenose kako se čini da u istinitost tih riječi nije uspio uvjeriti sudionike foruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo smo već čuli. Važna su djela, a ne riječi. Nismo sigurni možemo li mu vjerovati", rekao je jordanski poslovni čovjek koji je želio ostati anoniman.

A arapski političar, koji je također želio ostati neimenovan, kazao je "Mislim da nije imao izbora, nije mogao reći ništa drugo. Je li bio iskren? Mislim da nije".

Powell je također rekao kako je američki predsjednik George Bush u ovome trenutku "snažno angažiran" na izraelsko-palestinskom mirovnom procesu. Na konferenciji za tisak održanoj nakon prvog susreta s palestinskim premijerom Ahmedom Qoreijem Powell je kazao da predsjednik Bush nije odustao od plana proglašenja neovisne palestinske države.

(Hina) xmh yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara