54.144.194.161 US
 

Talijanski časopis za kulinarstvo objavio Barbierijeve tekstove o dalmatinskoj kuhinji

Piše:
srijeda, 23.7.2003. 13:46
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

TALIJANSKI časopis za kulinarstvo "Papageno" u novom je broju objavio dva opširna teksta s ilustracijama u boji o dalmatinskoj kuhinji hrvatskoga književnika Veljka Barbierija, te uzgoju ovaca i tajnama pripremanja janjetine pod pekom talijanskog novinara Livia Missioa.

Osim Barbierija od hrvatskih autora tekst o jelu od zakonom zabranjenih prstaca piše novinar "Večernjeg lista" Armando Černjul.

Treba napomenuti da je Barbierijev tekst o dalmatinskoj kuhinji najopširniji, na čak 13 stranica, te ilustriran s 11 fotografija u boji.

Budući da se "Papageno" tiska na talijanskom i njemačkom jeziku, to je dodatna promidžba hrvatskog turizma i ugostiteljstva u inozemstvu.

U časopisu su također objavljeni brojni prilozi o jelima i vinima iz Italije, Austrije i Slovenije.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije