Tenet: Rat protiv terorizma nikada se neće dobiti

RAT protiv terorizma nikada neće biti u potpunosti dobiven i teroristi će imati taktičku prednost u izboru meta, priznao je u srijedu šef Centralne američke obavještajne službe (CIA) George Tenet.

"Potpuni uspjeh protiv takve prijetnje je nemoguć. Napadači će postizati svoje ciljeve unatoč našim odlučujućim naporima i bez obzira kakva bude naša obrana", rekao je Tenet pred neovisnim Povjerenstvom za 11. rujna.

"Moramo uspostaviti sustave koji će smanjiti izglede da napadači dobro izvedu svoj napade i smanjiti posljedice ako napad uspije", kazao je Tenet.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teroristi imaju taktičku prednost. Mogu izabrati bilo koju metu i napasti je s mučenicima a da ih ne bude briga za broj nevinih žrtava koje će ubiti ili ozlijediti", dodao je.

"Ironično, uspjeh ostvaren uklanjanjem vodstva al Qaede i njezinih mreža komunikacija i financiranja, povećao je izglede lokalnim ćelijama da izvode neovisne napade na Amerikance u bilo kojem trenutku", kazao je Tenet.

Vodeći vojni i diplomatski dužnosnici sadašnje i prošle američke administracije odgovarali su na pitanja članova Povjerenstva za 11. rujna. To će povjerenstvo na dvodnevnu saslušanju ispitivati vladinu protuterorističku politiku uoči napada u rujnu 2001. koji su donijeli dotad neviđeno razaranje na američko tlo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara