TJEDAN INDIJSKOG FILMA U ZAGREBAČKOJ "KINOTECI"

U sklopu Tjedna indijskog filma, koji će se održati od 9. do 13. veljače u zagrebačkoj "Kinoteci" prikazat će se pet filmova novije indijske produkcije.

Ciklus otvara film "Deja Vu" redatelja Bijua Vishwanatha o svjetioničaru koji spašava brodolomca, no uskoro se počinje bojati da je riječ o ubojici za kojim se traga.

Slijedi "Thai Saheb" Girisha Kasaravallija, priča o istoimenoj ženi što počinje nekoliko godina prije proglašenja nezavisnosti. Film obuhvaća razdoblje od dvadesetak godina.

U srijedu, 11. veljače, na rasporedu je "Kukhal" (Cijena slobode) Jahnua Barue, istinita priča o zločinu i kazni. Kukhal Konwar, čelnik ogranka Kogresne stranke bio je optužen za sabotažu i iako je bio nevin, odbio se braniti te je osuđen na smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dan poslije prikazat će se film "Laado", prvi dugometražni film Ashwinija Chaudharyja, za koji je 2000. osvojio nacionalnu nagradu u kategoriji najbolji prvi film. "Laado" prati iskušenja i patnje mlade žene koja je izgubljena u promjenama koje donosi novo doba.

Film "Bariwali" (Kućanica) Rituparna Ghosha zatvorit će 13. veljače Tjedan indijskog filma. Po riječima redatelja, njegov se uradak bavi izrabljivanjem, ali ne u političkom ili sociološkom smislu, već specifičnim oblicima izrabljivanja pojedinaca.

Ciklus organiziraju Veleposlanstvo Republike Indije u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture RH i Zagreb film.

(Hina) ag mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara