Tomčić: HSS zadovoljan rastom rejtinga

HSS je zadovoljan "rastom rejtinga među biračima, što je pokazalo posljednje IRI-jevo istraživanje po kojemu je HSS-u u odnosu prema ožujku rejting porastao za dva posto, i sada iznosi 11 posto", izjavio je predsjednik HSSa Zlatko Tomčić nakon sjednice stranačkog predsjedništva na kojemu su predstavljeni rezultati istraživanja.

"Posebno smo zadovoljni što stranka u svim izbornim jedinicama prelazi izborni prag", rekao je Tomčić novinarima i ocijenio da dobri rezultati istraživanja potvrđuju ispravnost dosadašnje politike njegove stranke.

Predsjednik stranke smatra kako HSS može ostvariti još bolji izborni rezultat od spomenutih 11 posto.

Po neslužbenim informacijama, najbolje rezultate HSS će imati u 2. i 3. izbornoj jedinici, koje obuhvaćaju bjelovarsko i križevačko područje.

Tomčić vjeruje da bi njegova stranka tako dobre rezultate ostvarila i da je istraživanje provedeno nakon slučaja vezanog uz gospodarski pojas. Ustvrdio je kako bi HSS-u "u tom slučaju rejting porastao za još tri do četiri posto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Tomčićevim riječima, cijelu godinu HSS-u je rastao ugled unatoč optužbi da je riječ o foteljaškoj, kalkulantskoj i neprincipijelnoj stranci.

"Pitanje gospodarskog pojasa opet je bilo pitanje kalkulacija, ali ne HSS-ovih, nego onih drugih", rekao je Tomčić, ističući kako vjeruje da će njegovoj stranci ugled "rasti i idućih mjesec dana upravo zbog gospodarskog pojasa".

Zlatko Tomčić je rekao kako nisu točne špekulacije po kojima HSS ozbiljno razmatra mogućnost strateškog partnerstva sa SDP-om.

Ponovio je da njegova stranka ne odustaje od strategije po kojoj će o mogućim partnerima razgovarati tek kada se objave izborni rezultati.

Predsjednik HSS-a otkrio je da će na stranačkim izbornim listama biti znatnih promjena - neki poznati HSS-ovci više neće biti kandidati na izbornim listama, a na listama će se naći i nestranačke osobe.

O pojedinostima danas nije želio govoriti te je istaknuo da će tek idući tjedan početi pravi kandidacijski postupak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara