TOMČIĆ PRIMIO BUGARSKOG PREMIJERA

Predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić primio je u utorak u radni posjet predsjednika vlade Republike Bugarske Simeona Sakskoburgotskoga, koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

Tomčić je čestitao Bugarskoj na dobivanju pozivnice za NATO na prošlogodišnjem praškom summitu i na uspjehu u pregovorima za punopravno članstvo u Europskoj uniji, a što se čituje u činjenici da je Bugarska dosad zaključila 25 od ukupno 31 poglavlja, piše u prioppćenju.

U razgovorima su bilateralni odnosi dviju zemalja ocijenjeni vrlo dobrima i bez otvorenih pitanja. Istaknuto je da Hrvatska i Bugarska, osim povijesnih poveznica, dijele i zajedničke vanjskopolitičke prioritete u smislu ostvarivanja punopravnog članstva u europskim (EU) i euroatlantskim institucijama (NATO), prenosi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obje su strane izrazile zadovoljstvo i stalnim povećanjem inteziteta gospodarskih odnosa, posebiceo prošlogodišnjim porastom bugarsko-hrvatske robne razmjene, a što je potvrđeno i sudjelovanjem Bugarske kao zemlje-partnera na ovogodišnjem Zagrebačkom velesajmu.

Priopćenje se zaključuje ocjenom Zlatka Tomčića da je parlamentarna suradnja dviju zemalja uspješna i dinamična, posebno na razini odbora za vanjsku politiku i europske integracije.

(Hina) pp rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara