Tomčić se sastao s izaslanstvom irskog parlamenta

HRVATSKA se može ugledati na Irsku u pogledu njezinih gospodarskih postignuća i ostvarenih stopa rasta u svojim nastojanjima za što bržim ostvarivanjem uvjeta za članstvo u Europskoj uniji, što je priritet hrvatske politike, rekao je u srijedu predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić.

Nakon susreta s predsjednikom Odbora za vanjske poslove parlamenta Republike Irske Michaelom Woodsom, Tomčić je izrazio zadovoljstvo intenzivnom parlamentarnom suradnjom dviju zemalja, koja će se očitovati i u predstojećem posjetu predsjednika irskog Zastupničkog doma Rorya OHanlona Hrvatskoj u rujnu, kaže se u priopćenju saborske Službe za odnose s javnošću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učestali susreti dužnosnika dviju zemalja pokazuju da je bilateralna suradnja vrlo dobra, rekli su Woods i Tomčić, a predsjednik Sabora ocijenio je da će intenziviranju međusobne komunikacije pridonijeti i nedavno otvaranje veleposlanstva RH u Dublinu, stoji u priopćenju.

Irsko izaslanstvo je iskazalo punu potporu naporima Hrvatske da postane punopravni član EU, te ponudilo pomoć i iskustvo u ostvarivanju tog cilja, kaže se u priopćenju iz Hrvatskog sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara