54.80.97.221 US
 

Tri natječaja za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj

KLJUČNI PODACI
  • Sufinancirat će se biciklističke staze i šetnice
  • Poduzetnicima će omogućiti gradnju samostalnih i zajedničkih poslovnih prostora
Piše: Media servis
utorak, 24.2.2015. 07:33
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: Index

U UPRAVNOM odjelu za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj u tijeku su tri natječaja. Prvi natječaj ima za cilj omogućiti poduzetnicima da realiziraju gradnju samostalnih i zajedničkih poslovnih prostora unutar Poslovnih zona,odnosno radi se o gradnji infrastukturnih komunalnih građevina unutar malih poslovnih zona do 50 hektara.

"Fond je 200 tisuća kuna i tu se mogu javiti jedinice lokalne samouprave. Inače, ovaj program traje od 1995. godine i do sada je utrošeno oko 13 milijuna kuna u 23 poslovne zone unutar Primorsko-goranske županije," rekla je zamjenica župana Marina Medarić.

Raspisan je i Javni poziv za prijavu kapitalnih projekata razvoja turizma za sufinanciranje iz županijskog proračuna.

Projekti za unaprijeđenje lovstva

"Na raspolaganju je 450 tisuća kuna. Javiti se mogu jedinice lokalne samouprave, gradovi i općine. Jedini je uvjet da sudjeluju u sufinanciranju od 50 posto. To se odnosi na objekte javne turističke infrastrukture, biciklističke staze, turističke šetnice i slično," kaže Medarić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Treći Javni poziv koji je raspisan je onaj za prijavu projekata unaprijeđenja i razvoja lovstva.

Za ovaj je natječaj na raspolaganju 550.000 kuna a na njega se mogu se javiti lovačka društva i Udruge koje su u zakupu lovnih površina ili na njih imaju koncesiju. Sredstva služe za izgradnju lovačkih domova, legalizaciju čeke, hranilišta i sl.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije