Tvrtka BTG: U analizi DNK za identifikaciju žrtava 11. rujna korištena iskustva stečena u BiH

NAJVEĆA svjetska tvrtka koja se bavi analizom DNK, američka Bode Tehnology Group (BTG), koristila je iskustva stečena u BiH za identificiranje žrtava terorističkih napada u New Yorku i Washingtonu 11. rujna 2001. godine, objavljeno je u ponedjeljak iz Ureda premijera Federacije Ahmeta Hadžipašića nakon njegova razgovora sa znanstvenim direktorom tvrtke BTG Edwinom Huffinom.

"Saznanja koja je Bode Tehnology Group, najveća svjetska tvrtka koja se bavi analizom DNK, stekla pri identificiranju žrtava rata u BiH su primijenjena i dodatno usavršena i u samim Sjedinjenim Američkim Državama. Zahvaljujući toj tehnici u SAD-u su, na primjer, za tri godine otkriveni počinitelji nekoliko tisuća dotad neriješenih kaznenih djela, a identificirana je i većina žrtava terorističkih napada od 11. rujna", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnik američke tvrtke BTG pri tome je ponudio pomoć za korištenja ove tehnike u istražiteljskim i pravosudnim poslovima pri otkrivanju počinitelja kaznenih djela. Osim toga je američka tvrtka ponudila bosanskohercegovačkim stručnjacima i mogućnost usavršavanja u Sjedinjenim državama.

(Hina) xzkre ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara