U 36 MARINA U HRVATSKOJ ULOŽIT ĆE SE 42 MILIJUNA KUNA

U sljedeću turističku sezonu 36 hrvatskih marina uložit će oko 42 milijuna kuna, i to u prvom redu u tekuće održavanje, uređenje sanitarnih čvorova i restorana, najavljeno je na današnjem sastanku Udruge hrvatskih marina, u Puntu na otoku Krku, održanom u sklopu proslave 40. godišnjice marine Punat, piše sutrašnji "Jutarnji list" u članku "Za 36 marina u Hrvatskoj 42 milijuna kuna".

Budući da je nautički turizam u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina doživio najveći procvat, a neke su marine bile bukirane već početkom ljeta, za ovu se sezonu planira povećanje kapaciteta za oko 150 vezova u moru.

Marina Betina imat će tako 80 vezova više nego lani, Lumbarda 70, a marina Agana povećat će "vezove na kopnu" za oko 20 mjesta.

Marina Tehnomont u Puli širit će se nakon završetka sezone, i to za čak 200 vezova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno ulaganjima u podizanje kvalitete usluga, istaknuto je na sastanku, sve će hrvatske marine, osim marina Kremik i Admiral, povisiti cijene, i to od 10 do 20 posto.

Prema rezultatima ankete o pripremi sezone, koja je provedena među 36 članica Grupacije marina Hrvatske gospodarske komore (HGK), očekuje se planirana financijska dobit od pet do 20 posto. No, marine Lumbarda i Agana, s obzirom na povećanje kapaciteta, očekuju i znatno veću financijsku dobit.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara