U Društvu hrvatskih književnika gostovao engleski pisac Louis De Bernieres

Zagrebački nakladnik Algoritam predstavio je večeras u Društvu hrvatskih književnika engleskoga pisca Louisa De Bernieresa i pet njegovih romana, koje je u prijevodu na hrvatski Algoritam objavio prošle i ove godine. L

Predstavljeni su trilogija "Don Emmanuel i njegov puteni rat", "Dionisio Vivo i gospodar kokaina", "Kardinal Guzman i njegovo bremenito nasljeđe" te romani "Mandolina kapetana Corellija" i "Crveni pas".

O životnom putu ovog engleskog spisatelja, koji je napustio vojnu karijeru i kao pacifist se zaputio u južnu Ameriku, te se nakon višegodišnjih lutanja vratio u Britaniju, diplomirao filozofiju i počeo podučavati u večernjoj školi, govorio je urednik Algoritmovih izdanja Neven Antičević.

Bernieres je rekao da je prvi put u Hrvatskoj i da će je upoznavati sljedećih pet dana.

"Zadnjih godina nisam puno radio", kazao je Bernieres, ležerno dodajući kako je uglavnom uživao u profitima koji su mu stizali zahvaljujući objavljenim knjigama tijekom prošloga desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon predstavljanja, Bernieres je pročitao ulomak iz romana "Mandolina kapetana Corellija".

Na primjedbu Algoritmova urednika Antičevića kako mu se ekranizacija romana "Mandolina kapetana Corellija" nije svidjela, Bernieres je odgovorio kako filmom nije nezadovoljan, iako nije želio da se od europske teme napravi holivudski film. Za to je, kazao je, odgovorna britanska kuća kojoj je prodao autorska prava.

Nakon razgovora nakladnik je organizirao druženje s autorom uz prigodan domjenak.

Algoritam je četiri knjige objavio tijekom prošle, a roman "Kardinal Guzman i njegovo bremenito nasljeđe" ove godine.

(Hina) xmk yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara