U istrazi o otmici Zagorčeva sina iskaz dala trojica svjedoka

U NASTAVKU istrage o otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca danas su na zagrebačkom Županijskom sudu iskaz dala trojica svjedoka.

Davorin Firis, direktor casina Maestral je posvjedočio da ga je Hrvoje Petrač, osumnjičeni za sudjelovanje u otmici, poslao u Hypo banku kako bi pružio garanciju generalu Zagorcu da može podići milijun i pol eura za plaćanje otkupnine otmičarima, doznaje se od izvora koji nije želio biti imenovan.

Prema istom izvoru, svjedok Firis je rekao da je otišao u banku jer je dugovao uslugu Petraču. U banci je navodno sreo odvjetnika Peru Lozicu i Romana Binderam, direktora poduzeća "PZ Ulaganja" koji su također pomagali Zagorcu oko dobivanja novca od banke, a tu su bili i policajci te Novica Petrač, jedan od desetorice osumnjičenih za otmicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novica je, po svjedokovu iskazu, tada rekao kako je "dobro da policija zna za sve ovo, samo da ne saznaju i novinari".

Lozica i Binder su u iskazu istražnom sucu rekli da su banci dali zadužnice kako bi general Zagorac mogao "otići u minus" po tekućem računu u iznosu od milijun i pol eura. Budući je otmičarima predana samo polovina tražene otkupnine, banci je vraćeno 750 tisuća eura.

Istražni postupak se nastavlja 23. travnja kada bi iskaz trebala dati još dva svjedoka, a biti će predočene i audio-snimke telefonskih razgovora generala Zagorca s otmičarima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara