U Karlovcu počeli "Dani piva"

U Karlovcu je danas počela turističkogospodarska priredba Dani piva. L

Otvarajući 18. Dane piva, koji se održavaju na na Sportsko rekreacijskom centru "Korana", karlovački gradonačelnik Božo Joha, naglasio je kako ove godine Grad Karlovac slavi "425 godina od svog postanka, 40 godina prijateljstva s talijanskim bratskim gradom Alessandrijom te 'punoljetnost' 18. karlovačkih Dana piva".

Također je čestitao Karlovačkoj pivovari na 150 godina uspješnog djelovanja.

Izrazio je i uvjerenje da će, zbog dostignutog organizacijskog nivoa, karlovački Dani piva "ući u europski kalendar događanja, slično kao njemački Oktoberfest".

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare, Erik J.Schovers, zahvalio se na čestitkama, rekavši kako je "svjestan da je Karlovačka pivovara tijekom tako dugog razdoblja bila veleposlanik i simbol ovog grada". Obećao je da će i u buduće vodstvo Karlovačke pivovare sponzorski podupirati aktivnosti koje pridonose razvoju Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Karlovački Dani piva 2004. počeli su poslijepodne povorkom s oko 450 sudionika - predstavnika kulturno-umjetničkih društava i sportskih klubova, te s limenom glazbom i puhačkim orkestrom. U povorci su bili i sudionici karlovačkog 7. međunarodnog festivala folklora iz Rusije, Makedonije i sa Cipra.

Dani piva u Karlovcu trajat će na SCR-u "Korana" do 5. rujna.

Osim uobičajenih ugostiteljskih i glazbenih sadržaja ove godine na zajedničkom izložbenom prostoru predstavit će se 50-tak gospodarstvenika, a Hrvatske šume predstavit će svoju djelatnost u "Šumskom kutiću".

Na večerašnjem svečanom otvaranju 18. karlovačkih Dana piva nazočno je bilo, prema podatcima policije, oko 10 tisuća posjetitelja.

(Hina) xvhor ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara