U kazališnoj radionici na Brijunima sudjeluju četiri proslavljene svjetske glumice

Četiri proslavljene svjetske glumice Caroline John, Amanda Plummer, Lynn Redgrave i Vanessa Redgrave sudjelovat će u kazališnoj radionici "Core Sample Goli otok 1949.1956." koja će se od 28. srpnja do 14. kolovoza održavati na Brijunima, priopćeno je danas iz Međunarodnog kazališnog projekta "Ulysses" sa sjedištem na Velikom Brijunu.

Glumice će u zagrebačku zračnu luku doći sutra te će produžiti na Brijune, gdje će sudjelovati u radionici, zamišljenoj kao kazališno istraživanje utemeljeno na fragmentima drame klasika svjetske književnosti Samuela Becketta "U očekivanju Godota" te zapisanim svjedočanstvima i izravnim sudjelovanjem bivših zatočenica Sv. Grgura i Golog otoka.

Radionica će djelovati od 28. srpnja do 14. kolovoza te će kazališnom studijom prirediti građu za posljednji dan radionice koji će se odvijati na Golom otoku.

Voditeljica kazališne radionice je redateljica Lenka Udovički, koja je s književnikom Borislavom Vujčićem postavila dramaturški okvir ovog kazališnog čitanja, a u iščitavanju, radu i prezentaciji radionice sudjelovat će, uz navedene glumice, i dvije preživjele logorašice - Vera Winter i Beatrix Fixmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prostoru na putu od ženskog do muškog logora na Golom otoku likovnu je postavu napravio Zlatko Kauzlarić Atač, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, glazbu za kamen i violinu napisao je Nigel Osborne, a izvodit će je Franka Palowski.

Dramaturginja je Željka Udovičić, a scenski pokret koreografirala je Ani Udovički.

Radionica će kroz istraživanje stanja duha i sistema koji je bio uspostavljen u zatočeništvu ženskog logora propitivati u kojoj mjeri se svjetovi Becketta i Golog otoka sudaraju i prožimaju, stoji u priopćenju Kazališta "Ulysses".

(Hina) pp/xtr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara