U Mosulu troje, u Basri dvoje poginulih u napadima

U SAMOUBILAČKIM napadu automobilombombom u ponedjeljak ujutro na ulazu u zračnu luku u Mosulu, gdje se nalazi američka baza, poginulo je dvoje ljudi i bombaš samoubojica, a sedam je osoba, od kojih tri američka vojnika, ozlijeđeno priopćila je američka vojska.

"Oko 8 sati jedan je kamionet napunjen eksplozivom odletio u zrak pedesetak metara od glavnog ulaza u zračnu luku u Mosulu. Nije se aktivirao sav eksploziv što je umanjilo štetu", objavila je američka vojska u priopćenju.

"Jedan civil i jedno dijete izgubili su život u eksploziji. Vozač je također poginuo", dodaje se u priopćenju, te kaže da su ranjeni prebačeni u vojnu bolnicu u Mosulu kako bi im se pružila pomoć.

Dvije iračke namještenice zračne luke u Barsi, koju koristi britanska vojska, ubijene su a još su dvije ranjene kada su nepoznate osobe otvorile vatru na njihovo vozilo u središtu tog grada na jugu Iraka, objavili su bolnički izvori.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po svjedocima, pet je žena bilo u minibusu u trenutku napada koji su izveli četvorica muškaraca. Dvije žene su ranjene a treća je prošla neozlijeđena.

Svih pet žena radilo je u jednoj privatnoj sigurnosnoj tvrtci koja ima ugovor s aerodromom u Basri koju koristi kao svoju bazu britanska vojska.

(Hina) xmaš ynab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara