U Nassiriyi ubijeno 14 Iračana, 1 talijanski vojnik; u Kerbali 5 pobunjenika, u Bagdadu američki vojnik

U Nassiriyi ubijeno 14 Iračana, 1 talijanski vojnik; u Kerbali 5 pobunjenika, u Bagdadu američki vojnik
DEVET Iračana ubijeno je a 14 ranjeno u sukobima radikalne šijitske milicije i talijanskih karabinjera noću na ponedjeljak u Nassiriyi, a teško ranjeni talijanski vojnik preminuo je jutros, objavljeno je iz bolničkog izvora Nassiriye, šijitskog grada na jugu Iraka.

"Devet Iračana, pripadnika milicije i civila, ubijeno je a 14 ranjeno u sukobima u središtu grada", kazao je Ali Nasser Diwan, odgovoran za zaštitu gradske bolnice.

Sukobi, koji su trajali gotovo šest sati, bili su najteži od početka sukoba posljednjih dana, kazao je on.

U Rimu je agencija Ansa objavila u ponedjeljak ujutro da je teško ranjeni talijanski vojnik podlegao ranama zadobivenima u sukobima u nedjelju navečer sa šijitskom milicijom u Nassiriyi pri čemu jer ranjeno još nekoliko talijanskih vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najmanje je pet radikalnih pripadnika milicije ubijeno, a 32 su ranjena u pucnjavi tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak između vojnika koalicije i pristaša šijitskog vođe Moqtade al-Sadra, prema medicinskom izvoru iz Kerbale, u srednjem dijelu Iraka.

Kerbala, sveti šijitski grad udaljen 110 km južno od Bagdada, bio je u nedjelju poprište žestoke pucnjave milicije i koalicijskih vojnika, predvođenih SAD-om.

Sukoba je bilo i u Bagdadu gdje je američki vojnik nasmrt ranjen, a još dvojica ozlijeđena u pucnjavi, piše u ponedjeljak u američkom vojnom priopćenju koje ne navodi precizno mjesto niti okolnosti koje su dovele do sukoba.

(Hina) xbnš yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara