U Sarajevu održana komemoracija Borisu Trajkovskom

U POVODU tragične smrti makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog koji je izgubio život u padu zrakoplova u istočnoj Hercegovini, u Sarajevu je u petak održana komemorativna sjednica najviših državnih tijela vlasti na kojoj su sudjelovali i gotovo svi predstavnici diplomatskog zbora akreditirani u Bosni i Hrecegovini.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović je odajući počast poginulom makedonskom predsjedniku ovom prigodom kazao kako je izgubio osobnog prijatelja a Makedonija mudrog državnika koji je svoju zemlju uspješno vodio kroz mnoge izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Boris Trajkovski bio je jedan od najvećih državnika ove regije", rekao je Čović istaknuvši kako je pokojni makedonski predsjednik činio sve da se učvrsti stabilnost i suradnja na cijelom Balkanu vjerujući kako je svim narodima tog područja istinsko mjesto u Europi.

Svoje opredjeljenje za mir i toleranciju Trajkovski je najbolje dokazao zauzimajući se za Ohridski sporazum kojim su okončani etnički sukobi u Makedoniji a ta zemlja krenula ka europskim integracijama.

Voditelj ureda Europske komisije u BiH Michael Humphreys rekao je kako su smrću Trajkovskog svi puno izgubili a istodobno je izrazio uvjerenost kako će svi Makedonci naći inspiraciju u njegovoj političkoj ostavštini označenoj uspostavom mira i otvaranjem puta ka Europskoj uniji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara