U Splitu otvoren novi suvremeni katastarski prostor

PODRUČNI ured za katastar u Splitu danas je preselio iz svojih skučenih i dotrajalih prostorija u najsuvremeniji prostor s modernom tehnologijom koji je na oko 380 četvornih metara smješten u Kliškoj ulici broj 6 u Splitu.

U nazočnosti županijskih i gradskih čelnika te brojnih uzvanika novi prostor za područni katastarski ured otvorio je ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je kazao kako je veliki preokret u katastru nastao novim zakonom kojim se napušta katastar zemljišta i uvodi vlasnički katastar, a sve u svrhu svođenja evidencije o zemljištu na jedan nazivnik. Tako za jednu nekretninu više ne bi bilo pet vrsta podataka nego sada postoji jedinstvena baza podataka o svakoj nekretnini, rekao je Bačić.

Pročelnik splitskog Područnog ureda za katastar Drago Butorac rekao je da novi prostori prije svega omogućuju bolji rad sa strankama i informatizaciju sustava. Arhivska građa s desecima tisuća eleborata, katastarskih planova i slično, koji su se proteklih 120 godina brižljivo čuvali, traži suvremeniji pristup i odnos što je sada omogućeno u novom prostoru, kazao je Butorac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara