U vinkovačkom "Dilju" puštena u rad linija za proizvodnju crijepa

U vinkovačkom "Dilju" d.d., članu "Nexe grupe", danas je u rad puštena linija za proizvodnju crijepa "Glinex", ukupne vrijednosti 11 milijuna eura.

Liniju je svečano u rad pustio predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Obraćajući se brojnim uzvanicima, poslovnim partnerima "Dilja" i "Nexe grupe" te radnicima "Dilja", predsjednik Mesić u govoru je pozvao Sabor i Vladu da donesu takve zakone koji će motivirati proizvodnju i izvoz.

"Ako vojsku nezaposlenih ne vratimo u proizvodnju, imat ćemo pojedinačne uspjehe, ali ne i uspjeh ukupnog hrvaskog gospodarstva", poručio je Mesić dodajući kako su u Hrvatskoj velika očekivanja od malog i srednjeg poduzetništva, dok istodobno ne postoji domaća banka za malo i srednje poduzetništvo koja bi financijski pratila poduzetnike.

Tvornica "Dilj" u Vinkovcima i "Nexe grupa" primjer su kako se dobrom organizacijom rada, osmišljenim marketingom i pametnom poslovnom politikom može učiniti puno u stvaranju novih vrijednosti, ocijenio je predsjednik Mesić uz kojega su na svečanosti u "Dilju" nazočni bili i vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer te gradonačelnik Vinkovaca dr. Mladen Karlić.

Po riječima direktora "Dilja" d.d. Tomislava Rosandića, "Dilj" godišnje proizvede 45 milijuna komada crijepa. Čak 70 posto ukupne proizvodnje "Dilj" izvozi i to prvenstveno u BiH, čime je to poduzeće, osnovano 1922., i jedan od najvećih izvoznika među hrvatskim proizvođačima opeke i crijepa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave "Nexe grupe" Ivan Ergović istaknuo je kako je "Nexe grupa" u protekle dvije godine uložila znatna sredstva u cilju povećanja kvalitete "Diljevih" proizvoda, smanjenje troškova i modernizaciju proizvodnih procesa.

Investicijom u modernizaciju proizvodnje crijepa - izgradnjom pogona kapaciteta 27 milijuna komada crijepa godišnje - u što je uloženo oko 11 milijuna eura, dostignut je sam tehnološki vrh u proizvodnji crijepa i dobiven finalni proizvod koji je konkurentan na bilo kojem tržištu, rekao je Ergović dodajući kako je najnovijim ulaganjem u "Dilj" povećan kapacitet proizvodnje crijepa za 20 posto. Investicija je financirana dijelom vlastitim sredstvima "Nexe grupe", a dijelom poticajnim sredstvima za izvoznike koji su imali izravnu ratnu štetu, kroz program Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Nakon obilaska i puštanja u rad tvornice predsjednik Republike Stjepan Mesić susreo se i razgovarao i s radnicima "Dilja" d.d.

Tijekom boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji Predsjednik je dopodne posjetio reprodukcijski centar i farmu za tov kunića "Kunis" d.d. u Bošnjacima nedaleko od Županje.

(Hina)xžd yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara