U vukovarskom VUPIK-u počela žetva pšenice
Tekst se nastavlja ispod oglasa
POČETKOM tjedna na 1412 hektara Vukovarskog poljoprivrednoindustrijskog kombinata (VUPIK) počela je žetva pšenice, potvrdila je danas voditeljica proizvodnje u toj tvrtki Jela Bardić.
Po riječima direktora biljne proizvodnje Pere Čikanovića pšenica je dobro urodila, zrno je zdravo, a prema prvim pokazateljima očekuje se prinos od 6,5 tona po hektaru.
Zasađene su sorte žitarka, super žitarka, kruna i lenta što znači da je riječ o sortama koje ne daju visoke prinose, tržišna im je cijena nešto veća, ali imaju naglašenu kvalitetu.
Učestale kiše koje su u proteklom razdoblju padale nisu ugrozile kvalitetu te krušarice te vlaga iznosi 14 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zrno je kvalitetno, radimo po pravilima struke što znači da primjenjujemo kompletnu zaštitu fungicidima koja je izvršena u nekoliko navrata i na vrijeme tako da je kvaliteta pšenice izuzetna", naglasio je Čikanović.
Žetva pšenice na 1412 hektara trebala bi završiti za četiri dana.
VUPIK je također zasijao oko 350 hektara sjemenske pšenice namijenjene za iduću sjetvu.
Po riječima direktora biljne proizvodnje Pere Čikanovića pšenica je dobro urodila, zrno je zdravo, a prema prvim pokazateljima očekuje se prinos od 6,5 tona po hektaru.
Zasađene su sorte žitarka, super žitarka, kruna i lenta što znači da je riječ o sortama koje ne daju visoke prinose, tržišna im je cijena nešto veća, ali imaju naglašenu kvalitetu.
Učestale kiše koje su u proteklom razdoblju padale nisu ugrozile kvalitetu te krušarice te vlaga iznosi 14 posto.
"Zrno je kvalitetno, radimo po pravilima struke što znači da primjenjujemo kompletnu zaštitu fungicidima koja je izvršena u nekoliko navrata i na vrijeme tako da je kvaliteta pšenice izuzetna", naglasio je Čikanović.
Žetva pšenice na 1412 hektara trebala bi završiti za četiri dana.
VUPIK je također zasijao oko 350 hektara sjemenske pšenice namijenjene za iduću sjetvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati