U Zagrebu otvorena europska SITE konferencija o incentive putovanjima

U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) danas je uz prigodnu svečanost otvorena 3. godišnja konferencija ESNEPa (European SITE Networking and Education Programme), europskog ogranka SITEa Svjetskog udruženja izvršnih direktora i vlasnika tvrtki koje se bave organizacijom i prodajom tzv. incentive (motivirajućih, nagradnih ili poticajnih) putovanja.

Na konferenciji, koja se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) u Zagrebu održava od 3. do 6. travnja, sudjeluje oko 200 sudionika iz 23 države, među kojima i direktore SITE-a iz američkog sjedišta.

Potpredsjednik SITE-a Lex Granaada, govoreći uvodno na svečanosti otvaranja izrazio je (na hrvatskom jeziku) zadovoljstvo što se ta konferencija održava u Zagrebu, za kojega je, kao i za cijelu Hrvatsku, kazao da ima dosta mogućnosti za organizaciju incentive putovanja.

Pozdravljajući goste izaslanik hrvatskog predsjednika, Igor Dekanić, istaknuo je da Hrvatska ima što ponuditi u turističkom smislu te da je turizam posebno značajan za razvoj Hrvatske i njene prilagodbe standardima Europske unije.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić kazao je pak da se Hrvatska, nakon više teških godina, uspješno vratila na međunarodno turističko tržište te da gostima, uz svoj dobar zemljopisni položaj i očuvan okoliš, može puno ponuditi i u kontinentalnom i u obalnom dijelu zemlje.

Naglasio je da je SITE konferencije od izuzetnog značaja za Zagreb i Hrvatsku, koji su odabrani kao nova potencijalna destinacija za incentive putovanja, a pozvani predstavnci hrvatskih turističkih agencija i tvrtki imat će priliku predstaviti svoju ponudu te dogovoriti buduće poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SITE (The Society of Incentive Travel Executives) je neprofitabilna udruga koja ima oko dvije tisuće članova iz 80 zemalja svijeta.

Njeni članovi su uglavnom izvršni direktori i vlasnici tvrtki za destinacijski menadžment i organizaciju incentive putovanja, te predstavnicima vodećih svjetskih hotelskih kuća, zrakoplovnih, željezničkih, cestovnih i kompanije za krstarenja, ljetovališta, turističkih organizacija i specijaliziranih medija.

Incentive putovanja, kao dio turističke industrije, podrazumijevaju turistički aranžman koji u cjelosti plaćaju kompanije-naručitelji te time nagrađuju ili motiviraju svoje poslovne partnere ili korisnike usluga i proizvoda.

Naručitelji takvih putovanja, koja su vrlo isplativa za svako odabrano turističko odredište u svijetu, su najčešće razne velike korporacije (Bayer, BMW, Mercedes, Siemens, Coca Cola, American Express, Lufthansa i slične).

Sudionici europske SITE konferencije će, osim Zagreba, u kojemu su za njih, uz radni dio konferencije, organizirani i brojni drugi zabavni sadržaji, danas popodne posjetiti ekoselo Kumrovec.

(Hina) xtam ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara