Udruga autoprijevoznika odustala od blokade ceste D1

UPRAVNI odbor Udruge hrvatskih autoprijevoznika iz Solina izvijestio je danas kako za sada odustaje od blokade državne ceste D1 od Gračaca do Karlovca.

"Od blokade odustajemo zbog prijetnja i pritisaka državne vlasti", stoji u priopćenju s napomenom da će pojedinosti podastrijeti sutra na konferenciji za novinare u dvorcu "Bežanecu".

Udruga hrvatskih autoprijevoznika okuplja 47 članova, a za ovaj vikend najavljenom blokadom državne ceste D1 željela je izraziti nezadovoljstvo cijenom goriva, cestarina, visokim premijama osiguranja i ograničenjem prometa u turističkoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar unutarnjih poslova Šime Lučin jučer je donio odluku o zabrani javnog okupljanja, odnosno blokade državne ceste D1. Odluka se temelji na Zakonu o javnom okupljanju koji mu daje ovlast da zabrani mirno okupljanje i javni prosvjed, kojim bi se ugrozila sigurnost cestovnog prometa na autocestama i magistralnim cestama.

Najavu blokade jučer su osudili ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić, Udruga cestovnih prijevoznika i grupacija teretnih prijevoznika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara