Udruga Iskorak pokrenula besplatni telefon

U PONEDJELJAK 05.07.2004. s radom je započela besplatna telefonska linija Iskorak S.O.S. 0800 – 444 – 404. Linija je otvorena radnim danom od 12:00 do 18:00 sati.

Ovom linijom želi se osigurati kvalitetnu zdravstvenu, psihološku i pravnu pomoć za homoseksualne, biseksualne i transrodne osobe.
 
Psihološka pomoć prijeko je potrebna zbog stigme i diskriminacije s kojom se pripadnici i pripadnice seksualnih i rodnih manjina svakodnevno suočavaju kako u obitelji, školi, radnom mjestu, tako i na institucionalnoj razini.
 
Usto, djelatnici na liniji upoznat će korisnike o:
- mogućnostima testiranja na HIV i hepatitis C u Republici Hrvatskoj;
- radu centara za dobrovoljno savjetovanje i testiranje;
- radu zdravstvenih službi;

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- prakticiranju odgovornog i zaštićenog seksualnog ponašanja;
- upute o nabavi i uporabi kondoma i lubrikanata.
 
Linija je otvorena u sklopu Iskorakovog programa "Prevencija HIV/AIDS-a među muškarcima koji imaju seksualne odnose s muškarcima – STOP–MSM–AIDS" čiji je temeljni cilj suzbijanje HIV/AIDS-a među muškarcima koji imaju seksualne odnose s muškarcima. Isti program obuhvatit će i rad centara za dobrovoljno savjetovanje i testiranje, te "Outreach" – rad na terenu.
 
Uz telefonsku liniju, od 01.12.2002. u sklopu Iskoraka djeluje i on-line savjetovalište na web-stranicama www.gay.hr (link: online savjetovalište).
 
Teme on-line savjetovališta su: medicinska podrška (spolno prenosive bolesti i ostalo), pravna podrška (obiteljsko zakonodavstvo i ostalo), psihološka podrška (coming out i ostalo), te seksualnost (muškarci i žene)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara