Uhićen odbjegli napadač na policajce

POLICIJA je jutros uhitila drugog od dvojice muškaraca koji su jučer rano poslijepodne pucali prema četvorici policajaca koji su ih pokušavali uhititi zbog nekoliko razbojstava, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Odbjegli 26-godišnjak, za kojega se sumnja da je na policiju pucao s još jednim ranije uhićenim muškarcem, pronađen je "u ranim jutarnjim satima" u jednom od dva pretražena stana na području Pešćenice, kazao je danas načelnik zagrebačke policije Krešimir Šulc. Dodao je da je riječ o državljaninu Srbije i Crne Gore (SiCG) za kojim je njegova država raspisala međunarodnu tjeralicu zbog razbojništava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv državljanina SiCG, kao i jučer uhićenog 28-godišnjeg hrvatskog državljana policija će, zbog pucnjave na policajce, podići kaznenu prijavu zbog "teškog ubojstva u pokušaju". Osim toga policija protiv njih provodi i kriminalističku obradu za druga kaznena djela vezana uz razbojstva, nakon čega će ih tijekom dana prepratiti istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Dvojica muškaraca na policajce su pucali jučer u zagrebačkom naselju Dubrava. Policajci su ih tražili zbog sumnje da su povezani s više razbojstava na zagrebačkom području, a do pucnjave je došlo kada su im policajci prišli na ulici i zatražili osobne iskaznice. Muškarci su se oduprli, a stariji je pritom jednom policajcu uzeo službeni pištolj i ispalio nekoliko hitaca prema njemu i drugom policajcu. No, policija ga je odmah potom svladala i vezala, a drugi je uspio pobjeći. Kad su policajci krenuli za njim, on je zastao i iz svog vatrenog oružja ispalio dva hica na policajce i pobjegao.

26-godišnjak je pronađen nakon saznanja dobivenih od njegovog ranije uhićenog prijatelja, ali i temeljem tragova pronađenih u stanu gdje su osumnjičeni boravili, tvrdi policija. Dodaju da je u tom stanu pronađeno vatreno oružje, streljivo, potkape korištene u razbojstvima, ali i "drugi tragovi" koji su upućivali na mjesto gdje se skrivao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara