Uhićen sin Margaret Thatcher zbog financiranja državnog udara

Uhićen sin Margaret Thatcher zbog financiranja državnog udara
MARKO THATCHER, sin nekadašnje britanske premijerke Margaret Thatcher, uhićen je u srijedu ujutro zbog optužbi o financiranju pokušaja državnog udara u Ekvatorijalnoj Gvineji u ožujku, ali ih je sve odbacio, tvrdeći da je nedužan.

Sud u Južnoj Africi podigao je optužnicu protiv sina "Čelične Lady", koji je uhićen u svojoj kući u luksuznoj četvrti Capa Constantiji, u kojoj živi od 1995. sa suprugom i dvoje djece.

"Raspolažemo informacijama prema kojima je on financirao pokušaj državnog udara u Ekvatorijalnoj Gvineji", izjavio je Sipho Ngwema, glasnogovornik elitne policijske postrojbe Škorpiona, zadužene za taj slučaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedužan sam po svim optužbama iznesenima protiv mene. Surađivao sam u potpunosti s vlastima i činit ću to ubuduće kako bi se stvar riješila", rekao je Mark Thatcher u izjavi koju je objavio njegov glasnogovornik.

"Ni na koji način nisam upleten u pokušaj državnog udara u Ekvatorijalnoj Gvineji i odbacujem svaku drukčiju primisao o tome", dodao je.

Optužen za kršenje Zakona o vojnoj pomoći inozemstvu koji zabranjuje svako sudjelovanje u plaćeničkim aktivnostima (obuka, novačenje, financiranje), Thatcher je pušten na slobodu pod sudskom prismotrom. Dužan je do 8. rujna platiti 2 milijuna randa kaucije (246.000 eura) i zabranjeno mu je napuštati Južnoafričku Republiku, prenosi AFP.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara