Uplakana Cherie moli naciju za suosjećanje

Uplakana Cherie moli naciju za suosjećanje
SUPRUGA britanskog premijera Tony Blaira, Cherie, jecajući je javnost zamolila za razumijevanje nakon što mediji već tjedan dana pišu o njezinoj povezanosti s već osuđivanim prevarantom, Australcem Peterom Fosterom.

´Nisam Superžena. U stvarnosti, svaki dan žongliram s puno loptica u zraku´, rekla je uspješna odvjetnica i majka četvero djece u utorak u vrlo emotivnoj isprici.

´Nastojeći biti dobra majka i supruga, pratnja premijera u domovini i inozemstvu, odvjetnica, i dobrotvorka, loptice ponekad jednostavno ne ulovim. Dan naprosto nije dovoljno dug´, rekla je uplakana Cherie.

Mediji su zaskočili Cherie nakon što su otkrili da je o svom poslovnom odnosu s Fosterom, koji joj je pomogao pri kupnji stanova u Bristolu, izgovorila niz poluistina ili je naprosto sve negirala. Poluistinama i demantima pribjegao je i premijerov Ured za tisak, i nakon što bi novinari iznijeli na vidjelo nove dokaze, Ured bi sve prethodne izjave povukao, iznoseći nova, drugačija objašnjenja.

Drama je osim Cherie, jer ozbiljno je ugrožena i njezina odvjetnička reputacija, bacila ljagu na premijerov Ured za tisak.

Foster je u Britaniji već osuđivan zbog prevare kada je prodavao čajeve za mršavljenje, a zbog slične ga prevare traži Australija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cherie je upoznala Fostera preko svoje ´stilistice´ Carole Caplin, za koju tvrde da je guru životnog stila ´new age´, i ujedno Fosterove djevojske.

´Zaista mi nije palo na pamet da će me uvaliti u ovakav cirkus´, rekla je Cherie.

Konzervativna oporba, koja se držala prilično po strani, oglasila se tek nakon što su Fosterovi odvjetnici priopćili da je vlada silno požurila s postupkom da ga se deportira u Australiju. Iako Cherie priznaje da je zvala Fosterove odvjetnike, tvrdi da ih je zvala kako bi Carole Caplin umirila i uvjerila je da slučaj ide normalnim tijekom.

Žuti tisak sada pomalo suosjeća s Cherie, kćerkom glumca u sapunicama Tonya Bootha, uz tvrdnju da ´zemlja ima i važnijih stvari s kojima se treba baviti´.

No, Daily Telegraph je odbacio njezine isprike kao ´glumatanje´.

´Djelomice Diana, Princeza od Walesa, djelomice uspješna odvjetnica, djelomice ranjena majka, djelomice cjepidlaka poput Clintonove Hillarice, premijerova žena je pozvala naciju na suosjećanje´, zaključuje Daily Telegraph.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara