UPRAVA HOTELA "HALUDOVO": ULAGANJE ZAVRŠAVA ZA OKO TRI GODINE

Predsjednik Uprave Hotela "Haludovo" d.d. u Malinskoj Žarko Maričić danas je radnicima izložio plan razvoja po kojemu bi, nakon ulaganja od oko 100 milijuna eura, ta tvrtka za oko tri godine poslovala s 2800 postelja. L

Devedesetak radnika iskazalo je, pak, sumnju i zabrinutost u svezi s nastavkom poslovanja tvrtke, obećanjima Uprave i isplatama plaća.

Hoteli "Haludovo" privatizirani su 1996., od kada je to hotelsko-turističko naselje promijenilo više vlasnika. Sadašnji vlasnici, tvrtke Isletta Trading i Soglasje, iza kojih stoji ruski kapital, kupili su većinski dio 2002., kad su, najavivši ulaganja i uređenje velikog turističkog kompleksa, obustavili rad u objektima, a dio objekata se ruši. Od oko 2200 postelja prije privatizacije sada je u uporabi oko 100.

Prije privatizacije u hotelima je, po riječima sindikalnih predstavnika, radilo oko 300 zaposlenika i oko 400 sezonskih radnika.

Maričić je kazao da će u ovogodišnjoj sezoni preostali radnici moći raditi u objektima Ribarskog sela te u hotelu "Maestral" koji nije u vlasništvu Hotela "Haludovo"

Govoreći o planiranim ulaganjima, istaknuo je da je raspisan natječaj za izradbu prve faze projekta - konzalting, izradbu urbanističkih i građevnih isprava. Osim 2800 postelja Hoteli "Haludovo" imali bi raznovrsne športske, kongresne, zdravstvene i druge sadržaje.

Regionalna povjerenica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske(SSUTH) Loredana Gluhak istaknula je da je u prošle tri godine bilo više optimističnih najava o ostvarenju tog projekta, ali da ništa nije učinjeno te da je nanesena velika šteta, među ostalim, i cijelom hrvatskom turizmu.

Radnike je zanimalo hoće li biti srušen i hotel "Palace" s oko 450 postelja u kojem je održan radnički skup, a Maričić je odgovorio da će to odrediti struka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o isplati dviju neisplaćenih plaća Maričić je kazao da će novac uskoro biti osiguran zajmom od inozemne banke.

Upitnik kojega su radinici ispunjavali izrađen je za kadrovsku službu, rekao je Maričić na pitanje zašto je to učinjeno kad većeg posla za njih neće biti još nekoliko godina.

Upite o obećanim ulaganjima, koje bivša Uprava nije ostvarila još od 2002., Maričić nije želio komentirati, ali je rekao da ga je vlasnik pozvao da bi se ostvario i završio projekt ulaganja i razvoja Hotela "Haludovo".

Pravna savjetnica SSUTH Ljubomira Lončar kazala je da je predsjednik Uprave Maričić danas radnicima dao šture odgovore i na neki ih način uvrijedio.

Na skupu je dogovoreno da predstavnici sindikata i Radničkog vijeća pokušaju uglaviti sastanak s Nadzornim odborom kako bi dobili više podataka o planovima poslovanja Hotela "Haludovo".(Hina) xhšup ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara