Ured predsjednika Sabora: Svi fotoreporteri s urednom akreditacijom mogu u Velikoj vijećnici do početka sjednice nesmetano obavljati svoj posao

Ured predsjednika Sabora: Svi fotoreporteri s urednom akreditacijom mogu u Velikoj vijećnici do početka sjednice nesmetano obavljati svoj posao
U POVODU novinskih napisa o onemogućavanju rada fotoreporterima u Velikoj vijećnici Hrvatskog sabora, iz Ureda predsjednika Sabora danas je priopćeno da je u skladu s dosadašnjom praksom, svim fotoreporterima s urednim akreditacijama omogućeno da u Velikoj vijećnici, do početka zasjedanja, odnosno otvaranja sjednice, neometano i slobodno obavljaju svoj posao.

Formalnim otvaranjem sjednice, u skladu s uobičajenim pravilima kućnog reda, fotoreporteri napuštaju Veliku vijećnicu, kako bi se osigurali uvjeti za nesmetani rad.

Osim zastupnika, predstavnika Vlade i ministarstava i striktno određenog tehničkog osoblja, u Velikoj vijećnici, izuzev prostora galerije, nitko ne smije boraviti, navodi se u priopćenju.

Dodaje se, da stoji činjenica da je otvaranje plenarne sjednice u srijedu započelo nešto brže zbog obimnog dnevnog reda, stoga su i fotoreporteri bili dužni, po početku vođenja sjednice od strane predsjednika Šeksa, kao što je to bilo uvijek do sada, napustiti prostor Vijećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slijedom navedenog držimo kako u konkretnom slučaju nije napuštena dosadašnja uobičajena i očito prihvaćena praksa, te naglašavamo da će se u Hrvatskom saboru i nadalje poštivati i provoditi, navodi se u priopćenju.

U priopćenju se opovrgavaju tvrdnje da je predsjednik Hrvatskog sabora postrožio uvjete povodom incidenta koji je nastao zbog boravka jednog novinara u vijećnici koji nije imao akreditaciju.

"Predsjednik Šeks nije niti naložio niti ima namjeru postrožiti odnosno mijenjati dosadašnju, od svih prihvaćenu, praksu boravka akreditiranih fotoreportera u vijećnici", navodi se u priopćenju i dodaje da se dosadašnjih uobičajenih pravila kućnog reda Hrvatskog sabora, kao što je to praksa u svim parlamentima svijeta, trebaju striktno pridržavati sve strane na koje se ta pravila odnose.

Suprotno dojmu i slici koji su stvoreni novinskim napisima, želimo naglasiti da, predsjednik Šeks u potpunosti ostaje otvoren za sve prijedloge i sugestije koje bi pridonijele kvalitetnijim uvjetima za rad svih u Saboru akreditiranih predstavnika sredstava javnog priopćavanja, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara