uručeno zadnjih 20 od ukupno 800 doniranih invalidskih kolica

Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI) uručio je danas 20 invalidskih kolica nepokretnim i teško pokretnim Zagrepčanima, čime je završena podjela ukupno 800 kolica koje je hrvatskim građanima darovala američka zaklada "Wheelchair Foundation", u suradnji s Rotary Clubom San Pedra.

Ukupna je vrijednost donacije oko 170.000 američkih dolara, pri čemu je 560 kolica darovao utemeljitelj zaklade Kenneth E. Behring, a u kupnji ostalih 240 pridružio mu se Rotary Club iz San Pedra, te hrvatska zajednica iz toga kalifornijskoga grada.

"Dijeleći kolica po cijeloj Hrvatskoj susretali smo se s vrlo siromašnim ljudima koji su nepokretni ležali u krevetu i tek im je ova donacija omogućila da izađu izvan kuće", kazala je na svečanoj dodjeli u hotelu "Opera" predsjednica HSUTI-ja Mirjana Dobranović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz zahtjev za kolicima invalidi su HSUTI-ju, kao posredniku u donaciji, trebali poslati i cjelovitu medicinsku dokumentaciju, tako da su sva kolica izrađena po mjeri korisnika.

U ime donatora kolica je uručio Niko Hazdovac iz Rotary Cluba San Pedra, a nazočne su pozdravili potpredsjednik hrvatske Vlade Ante Simonić, predsjednica Vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom Adinda Dulčić i pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara