Uskrsna čestitka kardinala Bozanića premijeru Sanaderu

KARDINAL Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije čestitao je danas Uskrs predsjedniku hrvatske Vlade.

Zahvaljujući premijeru Sanaderu na čestitki koju mu je poslao prigodom Uskrsa, kardinal Bozanić je zaželio njemu osobno i svim članovima Vlade obilje Božjeg blagoslova u radu za dobro i napredak hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske.

"U anđelovu obraćanju ženama, što nam ga donosi Evanđelje: Što tražite živoga među mrtvima (Lk 24,5), izvor je životne nade za sve ljude kroz vjekove. Stoga i prazan grob poziva na radost, na pobjedu koju je Krist za nas izvojevao unatoč smrti u kojoj je ljudski bio uništen. Svojom otkupiteljskom žrtvom Isus je posvjedočio da veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje (Iv 15, 13). Ove riječi osnažile su njegove učenike kroz povijest, one i danas pozivaju sve kršćane na novi život služenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Želim Vama kao i svim poštovanim članovima Vlade Republike Hrvatske da se u svojoj odgovornoj službi, potaknuti tom i takvom ljubavlju, zauzimate za dobrobit hrvatske države i svih njezinih građana, stoji u čestitki kardinala Bozanića premijeru Sanaderu.

Kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije čestitao je Uskrs i ministru kulture i predsjedniku Komisije za odnose s vjerskim zajednicima

Boži Biškupiću i njegovim suradnicima. Zahvalivši ministru Biškupiću na čestitki prigodom Uskrsa, zaželio mu je da ga u u njegovu radu nadahnjuju vrijednosti kojima je Krist svojim uskrsnućem obogatio svijet donoseći svima mir, nadu i ljubav.

"Vama i Vašim suradnicima srdačno čestitam Uskrs sa željom da Vas Gospodin svojom uskrsnom radošću jača u svim plemenitim nastojanjima odgovorne službe na dobrobit naše Domovine", stoji, uz ostalo, u čestitki kardinala Bozanića ministru Biškupiću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara