54.196.110.222 US
 

V. Pusić o HNS-ovom programu obnove i razvitka Banovine

Piše:
ponedjeljak, 8.9.2003. 20:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić danas je na osnivačkoj skupštini podružnice stranke u Hrvatskoj Dubici ocijenila da je HNS u Vladi, Saboru i institucijama države snažno pomagao obnovu ratom stradalih područja od posebne državne skrbi, "jer se na tom konceptu obnove i razvitka u svakodnevnom životu potvrđuje HNSova orijentacija na razvoj građanske i europske Hrvatske.

Govoreći pred članovima HNS-a u Hrvatskoj Dubici Pusić je istaknula da Hrvatska neće biti sretna dok svaki njezin građanin ne bude potpuno ravnopravan i izjednačen u pravima na rad i život od rada, kao i na obnovu, povrat imovine, ili odgovorajući smještaj. Najavila je da će HNS u idućem razdoblju još snažnije poduprijeti razvoj ratom stradalih područja Pounja i Banovine kako bi svi stanovnici na tim područjima imali uvjete za normalniji i kvalitetniji život. Kako je rekla, HNS se na ratom stradalim područjima zalaže za konkretne projekte kao što su u Hrvatskoj Dubici nastavak izgradnje kolektora vodoopskrbnog sustava, te izgradnja komunalne infrastrukture nužne za kvalitetniji život.

Predsjednica Regionalnog vijeća HNS-a Alemka Košiša Čičin- Šain izjavila je da je hrvatska država u obnovu 17 tisuća stambenih i gospodarskih objekata u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada uložila oko dvije milijarde kuna. Od toga je u Hrvatskoj Dubici za obnovu uložila oko 88 milijuna kuna, ili jednu petinu cjelokupnog iznosa sredstava za obnovu u toj županiji.

Alemka Kočiša Čičin-Šain koje je i pomoćnica ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimira Čačića je izjavila kako to ministarstvo na području Hrvatske Dubice ulaže oko milijun kuna za izgradnju druge faze kolektora i uređenje odvodnih kanala.

Za predsjednika Podružnice HNS-a u Hrvatskoj Dubici izabran je Stojan Bekić. Osnivačka skupština podružnice HNS-a održana je i za općinu Donji Kukuruzari gdje je za predsjednika je izabran Jovo Dabić. Večeras se u Gvozdu također održava osnivačka skupština podružnice za tu općinu.

Cilj je osnivačkih skupština da HNS teritorijalno pokrije cijelo područje Županije kako bi se što kvalitetnije pripremio za parlamentarne izbore i kako bi na njima ostvario što bolji rezultat na ideji građanske i europske Hrvatske na pravo na obnovu i povrat vlasništva, te pravo na normalan i dostojan život, bez obzira na etničku pripadnost, izjavila je Pusić na kraju posjeta županiji. Tijekom popodneva ona je bila na kavi s građanima Petrinje, te o planovima za razvitak razgovarala s novim gradonačelnikom Miroslavom Gregurinčićem i profesionalnim zamjenikom gradonačelnika Darkom Dumbovićem iz HNS-a.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije