54.196.47.145 US
 

Varaždin: Čehokov HSLS uzvraća SDP-u

Piše:
petak, 12.3.2004. 17:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

OD šest klubova vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću samo je SDP-ov izjavio kako ih gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednica Gradskog vijeća Dubravka Kanoti sputavaju i osporavaju ostvarenje vijećničkih prava, izjavila je danas Darinka HajdukVučić, predsjednica varaždinskog HSLSa na konferenciji za novinare koja je sazvana zbog optužbi SDP-ovih vijećnika iznesenih na račun gradonačelnika Čehoka kako on "omalovažava i marginalizira Vijeće, te ugrožava pravo gradskih vijećnika na javni govor".

Kako je rekla Hajduk-Vučić, HSLS, HSU, HDZ, HNS i HSS nisu SDP-u dali mandat da govori u ime njihovih vijećnika, pa SDP u javnosti lažno prikazuje kako su njihovo nezadovoljstvo i osjećaj ugroženosti stajalište cijelog Gradskog vijeća. Dodala je da predsjednica Gradskog vijeća Dubravka Kanoti poštuje sve vijećnike i poslovnički red.

Od SDP-ovih vijećnika očekivala je da će se "punim žarom uključiti u rasprave o brojnim gradskim projektima, a ne da će energiju trošiti na opstrukcije, podmetanja i jalove pokušaje rušenja gradonačelnika Čehoka i Gradskog poglavarstva".

Preočit je razvoj Varaždina u minule tri godine od kada ga vodi aktualna koalicija da bi ga mogla zasjeniti neutemeljena i nedobronamjerna, stalno ista, SDP-ova priča o tobožnjoj ugroženosti vijećnika Gradskog vijeća, rekla je na kraju Darinka Hajduk-Vučić.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, no nije mi jasan smisao sazivanja svakotjednih SDP- ovih konferencija za novinare na kojima traže moju ostavku i ostavku Gradskog poglavarstva, rekao je gradonačelnik Čehok. To je apsurdno u situaciji kad Poglavarstvo izvršava zadaće Gradskog vijeća - otvorena je nova tržnica, gradi se bazen i sportske dvorane, uređuju se gradske prometnice i poduzetničke zone, a to su samo neki od velikih razvojnih projekata u Varaždinu.

"SDP ne nudi ni jedan projekt, a mi smo napravili ono o čemu su oni bez rezultata 20 godina raspravljali po komitetima i kružocima. Oni bi srušili takvo poglavarstvo da bi na čelo postavili SDP-ovca Miroslava Koreniku. Ako im je baš toliko stalo do mjesta gradonačelnika, dat ćemo zadnja tri mjeseca mandata Koreniki pa da građani Varaždina vide što nikako ne smiju izabrati", rekao je Čehok.

Ocijenio je da SDP-ovci već pola godina vrše pritisak na neke vijećnike i članove Poglavarstva, stranačke čelnike i novinare, sve kako bi promijenili vlast.

Izložen sam do sada u Varaždinu nezabilježenom medijskom linču. Vezano uz moj put u Kanadu u tvrtku ABC Group, koja će u Varaždinu graditi novu tvornicu plastičnih dijelova za automobile, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Dražen Jagić iznio je bez provjere neistinu kako je tvrtka platila put mojoj supruzi, iako sam joj put platio ja sam", rekao je Čehok.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije