Vatra prijeti Nacionalnom parku Paklenica

Vatra prijeti Nacionalnom parku Paklenica

POŽAR na predjelu Veliko Rujno, na Velebitu, koji je izbio jučer u poslijepodnevnim satima i zahvatio površinu veću od 200 hektara još nije lokaliziran.

Po riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe u Zadru Željka Šoše, u gašenje požara jutros se ponovno uključio jedan kanader, a upravo je u tijeku smjena zemaljskih snaga.

Požar bijesni na udaljenosti od oko 3 km od mjesta Starigrad i dalje prijeti da se proširi na područje Nacionalnog parka Paklenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je gorjelo i na području Stankovaca kod Benkovca. Oko tri hektara borove šume počelo je gorjeti oko podne, no brzom intervencijom pripadnika DVD-a te uz pomoć dvaju "canadaira" požar je ugašen oko 13,30 sati.

U srpnju je u Zadarskoj županiji izbilo 113 požara u kojima je izgorjelo 200 - 300 hektara borove šume i niska raslinja. U zadnja dva tjedna četiri su osobe prijavljene zbog potpaljivanja, no u jednom slučaju bilo je namjerno potpaljivanje, rekla je glasnogovornica PU-a Sandra Poljak-Jurinčić.

Za prekjučerašnji požar u Kožinu kod Zadra policija još nema podataka da je namjerno podmetnut, a provjeravaju se različite dojave građana, rekla je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara