Virovitica: Poglavarstvo proglasilo dan žalosti zbog pogibije mladih virovitičana u prometu

VIROVITIČKO Gradsko poglavarstvo na današnjoj je izvanrednoj sjednici proglasilo utorak, 1. lipnja, danom žalosti u Virovitici zbog tragične smrti Anite Peule, Sandre Grubić, Tatjane Božo i Marka Crnkovića, koji su u nedjelju ujutro stradali u teškoj prometnoj nesreći u Koriji pokraj Virovitice, te Suzane Kovač Golić, također Virovitičanke, koja je u subotu navečer poginula u prometnoj nesreći u Rijeci.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin danas je najavio više akcija kojima će lokalna vlast, uz pomoć ministarstava, policije, ugostitelja i inspekcijskih služba i roditelja, pokušati spriječiti takve tragedije.

"To nije prva prometna nesreća s tako teškim posljedicama na preopterećenim i dotrajalim državnim cestama koje prolaze kroz virovitičko područje. Pokušat ćemo utjecati na nadležna ministarstva kako bi se smanjio promet teretnih vozila na ovim cestama, kojima na dan prođe oko sedam tisuća vozila", rekao je Kirin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojna teretna vozila, nastojeći izbjeći autoceste i plaćanje skupe cestarine, prolaze kroz naša sela i gradove i zato su opasnost za sve sudionike u prometu", kazao je gradonačelnik Ivica Kirin.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara