54.224.91.58 US
 

Vlada: Carinski sindikat nije objasnio svoje zahtjeve niti predmet spora

Piše:
petak, 6.12.2002. 14:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

VLADA je danas uputila pismo Carinskom sindikatu Hrvatske, koji je jučer najavio pokretanje postupka mirenja i štrajk, u kojem tvrdi da sindikat nije objasnio svoje zahtjeve niti predmet spora.

Sindikat je jučer najavio postupak mirenja koji bi mogao završiti štrajkom ako Vlada ne udovolji njegovim zahtjevima za povećanjem koeficijenata za plaće, beneficiranim radnim stažom i pravednijim sustavom napredovanja u službi.

Vlada ističe kako iz dopisa sindikata nije razvidno o kojim se zahtjevima radi, odnosno nisu jasno precizirani razlozi i predmet spora, kao niti razlozi koji su naveli sindikat na pokretanje postupka mirenja.

Sindikat mora precizirati radi li se o sporu o sklapanju, izmjeni ili obnovi kolektivnog ugovora ili drugom sličnom sporu koji može dovesti do štrajka.

Tek nakon toga moći će se sukladno odredbama Zakona o radu utvrditi predmet spora te temeljem toga provesti postupak mirenja.

U pismu se odbacuje sindikalna tvrdnja da Vlada ignorira pregovore sa sindikatom, jer su na razini Ministarstva financija i Carinske uprave održani mnogobrojni sastanci radi utvrđivanja otvorenih pitanja i dogovora o mogućim rješenjima.

Vlada u pismu poziva sindikat da precizira oko kojih je pitanja nastao spor kako bi se u što kraćem vremenu mogao nastaviti dijalog ili, ako su se za to stekli uvjeti, pokrenuti postupak mirenja.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije