54.226.179.247 US
 

Vlada: Darovana kuća 100-postotnom HRVI-u

Piše:
četvrtak, 16.1.2003. 16:13
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRVATSKA Vlada darovala je danas kuću stopostotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu Domovinskog rata Mariu Lukmanu iz Bjelovara.

Vlada je tu odluku donijela na zatvorenoj sjednici, stoji u priopćenju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na zahtjev Hrvatskog sabora Vlada je razmotrila i nije imala primjedaba na Izvješće o radu Komisije za vrijednosne papire za razdoblje 2001. i prvih šest mjeseci 2002.

Vlada je Uredbom utvrdila unutarnje ustrojstvo Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Zbog neispunjavanja ugovorenih obveza Vlada je oduzela koncesije društvu ´Dalmacija d.d., Tvornica ferolegura´ u Dugom ratu za gospodarsko korištenje luke posebne namjene i društvu Romantik marina d.o.o., Zadar, za izgradnju i gospodarsko korištenja luke nautičkog turizma Sutomišćica.

Vlada je također donijela Odluku kojom prestaje važiti Odluka o uvjetima i načinu odgode naplate određenih dospjelih potraživanja iz razloga što, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Općeg poreznog zakona, više ne postoji mogućnosti odgode naplate poreznog duga.

Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Hrvatskom fondu za privatizaciju dana je suglasnost za otpis potraživanja prema društvu Dalmatinka d.d., u stečaju.

Na sjednici je prihvaćen Prijedlog stečajnog plana društva Slavonija d.d. u Županji prema prijedlogu Ministarstva gospodarstva. U prijedlogu se polazi od pretpostavke da se u ovom trenutku ne bi postigla prodajna cijena kojom bi se namirili niti razlučni vjerovnici. Sadašnje poslovanje društva u stečaju je pozitivno. Zadržano je 86 radnika kojima se redovno isplaćuju plaće i podmiruju sve obveze iz poslovanja.

Donesena je i odluka o sklapanju nagodbe s 90 dužnika, ukupnog iznosa od oko 96 milijuna kuna.

Vlada je utvrdila postojanje posebnog interesa za ubrzanje početka i završetka izgradnje autoceste Rupa Rijeka na dionici Jušići-Jurdani kako bi se ispunili rokovi.

Vlada je suglasna i smatra od posebnog interesa da se Hrvatskim autocestama d.o.o., na financijskom tržištu osiguraju potrebna sredstva za građenja autocesta iz Programa građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2001. do 2004.

Vlada je donijela Odluku o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a u cilju sustavnog razmatranja pitanja vezanih za prevenciju HIV/AIDS-a u Hrvatskoj.

Zbog učestalih povreda zakona i općih akata Vlada je raspustila Općinsko vijeće Galovac i imenovala povjerenika.

Dana je suglasnost na Ugovor o financiranju projekta Nacionalnog vijeća za konkurentnost u 2003. Vlada je Vijeće imenovala u veljači prošle godine, a temeljem ugovora Hrvatska udruga poslodavaca snosit će troškove u iznosu od 1.1 milujun kuna, a Vlada u iznosu od 1.927.000 kuna.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije