54.166.172.33 US
 

Vlada imenovala članove skupština i nadzornih odbora više državnih tvrtki

Piše:
četvrtak, 12.2.2004. 16:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

MINISTAR gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić novi je član Skupštine hrvatske naftne kompanije INA, a u Nadzorni odbor te tvrtke ući će Ivan Šuker, koji bi ujedno bio i predsjednik Nadzornog odbora, te Božidar Kalmeta, Ante Babić i Branimir Glavaš.

Odluku o tim, kao i imenovanju novih članova skupštine i nadzornih odbora niza drugih tvrtki u državnom vlasništvu, donijela je hrvatska Vlada na današnjem zatvorenom dijelu sjednice.

Za novog člana skupštine HEP-a Vlada je kao svog predstavnika imenovala Vladimira Vrankovića, a novim članom skupštine tvrtke Plinacro imenovana je Marina Matulović Dropulić.

Za člana skupštine Hrvatskih telekomunikacija Vlada je kao svog predstavnika imenovala Božidara Kalmetu, a skupštini toga društva predloženo je da za nove članove nadzornog odbora izabere Anu Hrastović, Miroslava Kovačića i Branka Bačića.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta imenovan je članom skupštine još tri tvrtke - Hrvatskih željeznica, Hrvatskih cesta i Croatia Airlinesa.

Za novog člana skupštine Hrvatskih pošta Vlada je imenovala Jadranku Kosor, a Vladu će u skupštini Hrvatske poštanske banke predstavljati Martina Dalić.

Skupštini Hrvatske poštanske banke ujedno je predloženo da za predsjednika nadzornog odbora izabere Antu Žigmana, za njegova zamjenika Dragana Kovačevića, a za članove Zorana Bubaša, Dragu Jakovčevića, Veru Babić i Grgu Ivezića.

Antu Žigmana Vlada je imenovala i novim članom skupštine Croatia osiguranja, a u nadzorni odbor te tvrtke ući će Ivan Šuker (ujedno i predsjednik), Branko Vukelić, Ante Babić, Petar Čobanković, Andrija Hebrang i Damir Ostović.

Za novog člana skupštine Narodnih novina Vlada je odredila Dragana Primorca, a u nadzorni odbor ušli bi Antun Palarić (ujedno i predsjednik), Jagoda Premužić, Goran Grgić i Krešimir Gulić.

Za novog predsjednika nadzornog odbora Hrvatskih autocesta imenovan je Zdravko Livaković, a za članove Boris Ordulj, Franjo Lučić i Nikola Blagajić.

Vlada je imenovala i novog predsjednika i članove Upravnog vijeća Hrvatskih voda - za predsjednika Stjepana Šturlana, te za članove Marinu Matulović Dropulić, Zdravka Livakovića, Đurđu Hunjet, Marinu Mlakar, Ivana Tarnaja i Tomislava Kezelja.

Povjerenstvo za dodjelu koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu ubuduće će voditi Petar Čobanković, a njegovi članovi su Dragan Kovačević, Ivka Suman Podgajski, Anto Bagarić i Ivica Klem.

Vlada je imenovala i nove predsjednike i članove upravnog odbora Fonda za razvoj i zapošljavanje i Fonda za regionalni razvoj i u oba ta fonda novi je predsjednik Ivan Šuker, a članovi su Branko Vukelić, Božidar Kalmeta i Petar Čobanković.

Na prijedlog potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i prijedlog Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora za nove članove Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji imenovani su Ivan Bračić i Josip Đakić.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije