54.224.44.168 US
 

Vlada: Nastavak sudjelovanja OSRH u misiji u Sierra Leoneu, nova misija u Liberiji

Piše:
petak, 10.10.2003. 10:58
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

VLADA je na današnjoj zatvorenoj sjednici donijela odluku o nastavku sudjelovanja hrvatskih vojnih promatrača u mirovnoj misiji UNAMSIL (Sierra Leone).

U misiju će otputovati 10 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga.

Vlada je donijela i Odluku o upućivanju tri pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u Republiku Liberiju radi pružanja humanitarne pomoći.

Vlada je Saboru uputila Prijedlog odluke o održavanju multilateralne vojne vježbe "Adriatic Phiblex 04-2 Engineerex, koja bi se trebala održati od 15. veljače do 30. lipnja 2004. na području poligona "Eugen Kvaternik" pokraj Slunja.

Riječ je o hrvatsko-američkoj vojnoj vježbi.

Vlada je izvještena o provedbi obveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Hrvatske i Europskih zajednica i njihovih država članica.

Članovi Vlade pregledali su izvršavanje mjera utvrđenih Planom provedbe Sporazuma za razdoblje lipanj-prosinac 2003., priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Vlada je dala suglasnost na izmjene i dopune Statuta Hrvatskog centra za razminiranje.

Na zatvorenoj sjednici Vlada je donijela Odluku u svezi s izmjenama programa CARDS za 2001. kojom se prihvaća Odluka Europske komisije o provedbi Sporazuma o financiranju Programa CARDS za 2001. kojom se krajnji datum za sklapanje Ugovora za projekte ugovorene Sporazumom produljuje s 31. prosinca 2003. na 31. prosinca 2004. godine, a krajnji rok za izvršenje svih plaćanja u okviru sklopljenih ugovora s 31. prosinca 2004. na 31. prosinca 2005.

Ujedno se prihvaća i odluka Europske komisije o zamjeni Projekta tehničke podrške pri obnovi energetske infrastrukture u Ernestinovu u sklopu Programa CARDS za 2001. Prihvaćen je i regionalni program CARDS 2003. i potpisivanje pisma dodjele programa.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije