Vlada: Održan prvi sastanak Vijeća za ekonomsku politiku

U BANSKIM dvorima je danas održan prvi sastanak Vijeća za ekonomsku politiku kojim je predsjedao, u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ive Sanadera, potpredsjednik Vlade RH Andrija Hebrang, priopćeno je iz Vlade.

Potpredsjednik Hebrang govorio je o načinu rada Vijeća te kazao da ono kao savjetodavno tijelo Vlade daje priloge za strategiju razvoja Hrvatske (Nacionalni razvojni plan 2005-2009). Vijeće također daje prijedloge za razvoj raznih sektora gospodarstva i nudi svoja iskustva i načine moguće ekonomske politike u okviru procesa pridruživanja Europskoj uniji te ocjenjuje tekuću ekonomsku politiku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O glavnim viđenjima strateških ciljeva i ekonomskom razvoju govori je državni tajnik Središnjeg državnog Ureda za razvojnu strategiju Ante Babić.

Na sastanku je zaključeno da će se rad Vijeća za ekonomsku politiku nastaviti redovitim mjesečnim sastancima u sklopu čega će se oformiti manje radne grupe koje će se baviti pitanjima prilagodbe Europskoj uniji, izvoza i konkurentnosti, malih i srednjih poduzeća, regionalnog razvoja, ekonomske politike, industrije, obrazovanja te pitanjima informatizacije i IT sektora, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara