54.167.196.208 US
 

Vlada: Održana konstituirajuća sjednica Savjeta za mlade

Piše:
četvrtak, 30.10.2003. 17:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U VLADI Republike Hrvatske održana je danas prva konstituirajuća sjednica Savjeta za mlade koju je u ime predsjednika Savjeta Ante Simonića, vodila Adinda Dulčić, ravnateljica Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži, priopćeno je iz Vlade.

Vlada je na svojoj sjednici održanoj 10. srpnja 2003. donijela Odluku o osnivanju Savjeta za mlade, kao međuresorno, stručno i savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske, sa zadaćom sudjelovanja u koordinaciji provedbe i evaluacije Nacionalnog programa djelovanja za mlade.

Vlada je, nakon što ga je podržao Hrvatski sabor, u siječnju ove godine donijela Nacionalni program djelovanja za mlade kojim se tijela državne uprave obvezuju da u petogodišnjem razdoblju, do 2008. godine, provedu Programom predviđene mjere, a s ciljem postizanja ciljeva Nacionalne politike djelovanja prema mladima.

Po usvajanju Pravilnika o radu savjeta za mlade, članovi Savjeta podnijeli su izvješća o dosadašnjoj provedbi Nacionalnog programa. Donesen je zaključak kojim se zadužuje Državni zavod za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži da svim nositeljima mjera do sredine studenoga uputi dopis s molbom da do kraja godine podnesu izvještaj o učinjenom u provedbi programa.

Na sjednici je raspravljano o prijedlozima operativnog plana daljnje provedbe Nacionalnog programa djelovanja za mlade.

Dulčić je napomenula kako je osobito važno da svi nositelji, razmotre prijedloge i posebno se osvrnu na analizu predviđenih aktivnosti iz perspektive uvida u djelokrug i cjelinu rada pojedinog ministarstva te analizu pokazatelja provedbe i uspješnosti provedbe pojedine mjere, stoji u priopćenju.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije