54.162.253.34 US
 

Vlada: Premijer Račan na čelu Odbora za izradbu nacionalne strategije o održivom razvoju

Piše:
četvrtak, 30.1.2003. 16:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

VLADA je danas na zatvorenoj sjednici za predsjednika Nacionalnog odbora za izradbu Nacionalne strategije o održivom razvoju imenovala premijera Ivicu Račana, a za o članove Nacionalnog odbora ministre Božu Kovačevića, Ljubu Jurčića i Davorka Vidovića, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Vlada je donijela i Uredbu kojom se objavljuje Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Bugarske o ukidanju viza kako bi se olakšalo slobodno kretanje državljana i razvijanje međusobnih dobrih odnosa.

Na sjednici je također donesena Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Brazil o djelomičnom ukidanju viza za obične putovnice. Svrha Sporazuma jest pojednostaviti uvjete putovanja državljana ugovornih strana i tako stvoriti osnovu za razvijanje bilateralnih odnosa, gospodarske, kulturne i druge suradnje.

Donesena je i Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o suradnji u sprječavanju širenja oružja za masovno uništenje te na promicanju obrambenih i vojnih odnosa. Svrha Sporazuma jest promicanje dosadašnje dobre suradnje na području obrane te uspostavljanje dugoročne suradnje između Hrvatske i SAD-a.

Vlada je također donijela Odluku o prihvaćanju Sporazuma u obliku razmjene pisama između Republike Hrvatske i Europske zajednice o sustavu ekobodova, koji se primjenjuju na tranzitni promet Republike Hrvatske preko Austrije od 1. siječnja 2003.

Razmjenom pisama dogovorit će se način izračunavanja, detaljna pravila i postupci za upravljanje i kontrolu ekobodova.

Vlada je dala i suglasnost za otvaranje Veleposlanstva Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu.

Ravnateljicom Zavoda za tlo Vlada je danas imenovala Mirandu Šeput, a zamjenicom predstojnice Ureda za odnose s javnošću Ivanu Noršić, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću sa zatvorene sjednice Vlade.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije