54.166.172.33 US
 

Vlada prihvatila izvješće komisije za granice

Piše:
četvrtak, 13.11.2003. 16:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

NA DANAŠNJOJ zatvorenoj sjednici Vlada je prihvatila Drugo godišnje izvješće Komisije za granice o radu u razdoblju od kolovoza 2002. do kraja rujna 2003. i donijela zaključak u kojem se potvrđuju osnovne smjernice za rad Komisije za granice u 2004.

U Zaključku se također potvrđuje stajalište Komisije o potrebi intenzivnijih stručnih priprema za podnošenje spora o razgraničenju na moru između Hrvatske i Slovenije nekom međunarodnom pravosudnom tijelu.

Vlada je donijela Odluku o početku privremene primjene Sporazuma između hrvatske i slovenske Vlade o jednostavnijem obavljanju granične kontrole u cestovnom i željezničkom prometu od 1. prosinca 2003.

Donesena je Uredba o sigurnosnoj zaštiti trgovačkih brodova i luka otvorenih za međunarodni promet. Uredbom se uređuje sigurnosna zaštita trgovačkih brodova hrvatske državne pripadnosti u međunarodnoj plovidbi i luka u Hrvatskoj otvorenih za međunarodni promet, obveze tijela, društava, lučkih uprava i ovlaštenika koncesija u lukama posebne namjene te drugih fizičkih i pravnih osoba odgovornih za sigurnosnu zaštitu, mjere za osiguranje sigurnosne zaštite brodova i luka, postupak u slučaju sigurnosne prijetnje, nadzor nad primjenom mjera sigurnosne zaštite, te pomorski prekršaji.

Vlada je primila na znanje Nacrt političke Deklaracije Ministarske konferencije o održivom razvoju ribarstva na Sredozemlju.

Na sjednici je donesena Odluka o nastavku sudjelovanja hrvatskih vojnih promatrača u mirovnoj misiji MINURSO (Zapadna Sahara).

U mirovnu misiju UN-a upućuju se dva pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske radi nastavka sudjelovanja u mirovnoj misiji u statusu vojnih promatrača, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije