54.224.99.70 US
 

Vlada: Rad ureda za suradnju s međunarodnim institucijama prelazi u MVP, odluke o razrješenjima i imenovanjima

Piše:
utorak, 3.2.2004. 16:53
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

VLADA je na današnjoj sjednici u Splitu donijela Uredbu po kojoj s radom kao samostalan prestaje Ured za suradnju s međunarodnim institucijama, a djelokrug njegovih poslova preuzima Ministarstvo vanjskih poslova.

Predstojnika tog Ureda, Tomislava Vidoševića Vlada je danas razriješila te dužnosti i imenovala ga pomoćnikom ministra vanjskih poslova.

Za pomoćnike ministra vanjskih poslova imenovani su Neven Madej i David Sopta.

Državnim tajnikom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi imenovan je Nino Žganec, a pomoćnikom ministra Dragutin Keserica.

Državnom tajnicom Ministarstva europskih integracija imenovana je Marija Pejčinović Burić, a državnom tajnicom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tatjana Kesić Šapić.

Pomoćnicima ministra mora, turizma, prometa i razvitka Vlada je imenovala Tomislava Miletića i Stanka Janića, pomoćnicom ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Nedjeljku Klarić, a pomoćnicama ministra kulture Goranku Kovačić i Marinu Mlakar.

Pomoćnikom ministra poljoprivrede imenovan je Miroljub Stojanović.

Nacionalnim koordinatorom za akcijski plan za članstvo i predsjednikom Međuresorske radne skupine za suradnju s NATO-om Vlada je imenovala Pjera Šimunovića.

Zamjenicom državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom imenovana je Katarina Čop.

Zamjenici državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju su Zoran Bubaš i Denis Alajbek.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju i za predsjednika Upravnog odbora imenovala Andriju Hebranga, a za članove ministre - Branka Vukelića, Božidara Kalmetu, Ivana Šukera i Petra Čobankovića.

Razriješila je dosadašnje i imenovala nove članove Komisije za odnose s vjerskim zajednicama - ministre Dragana Primorca, Branka Vukelića, Ivana Šukera, Vesnu Škare Ožbolt i Berislava Rončevića.

Novom predsjednicom Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji po položaju je imenovana ministrica Jadranka Kosor.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije