Vlada Saboru predložila potvrdu ugovora o zajmu za projekt povratka prognanika i izbjeglica

VLADA je danas Hrvatskom saboru predložila da potvrdi okvirni ugovor o zajmu s Razvojnom bankom Vijeća Europe u iznosu 292,4 milijuna kuna namijenjen projektu povratka prognanika i izbjeglica.

Ta će se sredstva uglavnom koristiti za stambeno zbrinjavanje i povrat imovine izbjeglica i prognanika.

U tom bi projektu država ove godine sudjelovala s 121 milijun kuna koliko je predviđeno u proračunu.

Ministri su se suglasili da se osnuju zajednička povjerenstva za nabavu medicinske opreme i uređaja, te sanitetskih vozila za ovu godinu i za sve županije.

To je jedan od pokušaja racionalizacija u zdravstvu i na taj će se način uštedjeti između 15 i 20 posto novca, istaknuo je resorni ministar Andrija Hebrang.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će iz proračunske zalihe izdvojiti 60.000 kuna za potporu organizaciji susreta roditelja 306 djece poginule u Domovinskom ratu.

Splićanima, koji 7. svibnja slave blagdan svetog Dujma, zaštitnika grada, premijer Ivo Sanader najavio je da će država, odnosno MORH, dati zgradu depadanse za smještaj središnje Gradske knjižnice, a njegovu obnovu pomoći će Ministarstvo kulture.

Do 1998. ta je knjižnica bila u Biskupovoj palači, no, iseljena je kada je u Split dolazio Ivan Pavao II i od tada traži stalni smještaj, podsjetio je premijer Sanader.

Vlada je danas pozvala i rektoricu zagrebačkog Sveučilišta da prioritetno riješi problem prostora za Studij dizajna.

Prostor u kojem se nalazi taj studij vraćen je bivšim vlasnicima, ali ga nitko nije otkupio, pa postoji mogućnost da se otkupi za taj studij. Grad Zagreb za Sveučilište je osigurao oko 10 milijuna kuna i time bi se mogao financirati otkup prostora, kazao je ministar kulture Božo Biškupić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara