Vlada sutra o prodaji 25 posto Ine

HRVATSKA Vlada će sutra odlučiti o prodaji 25 posto plus jedna dionica INE.

U Banskim dvorima se danas neslužbeno saznaje da će Vlada ustrajati na prihvaćanju ponude mađarskog MOL-a koji je za spomenuti udio ponudio 505 milijuna američkih dolara.

Uz MOL konačnu obvezujuću ponudu predao je i austrijski OMV, koji je ponudio 420 milijuna dolara, dok je ruski Rosneft odustao.

Vlada sutra treba predstaviti i konačnu verziju zakona koji treba spriječiti sukob interesa u obnašanju javnih dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dnevnom redu Vlade naći će se i Uredba o osnivanju Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Fond bi imao zadaću poticati zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju invalida za što bi se novci osigurali u državnom proračunu, te naplatom posebnoga doprinosa i donacijama.

Pred ministrima će se naći i nacionalni program proizvodnje i potrošnje ribe u Hrvatskoj, prijedlog nacionalne šumarske politike, te program restrukturiranja Hrvatskih šuma.

Ministri bi se trebali očitovati i o projektu opismenjavanja i obrazovanja odraslih za jednostavnija zanimanja. Projekt - Za hrvatsku pismenost: "Put do poželjne budućnosti" izradilo je Ministarstvo prosvjete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara