Vladimir Kovačević Rambo u pritvoru Haškog suda

HAŠKI optuženik, bivši oficir jugoslavenske vojske Vladimir Kovačević Rambo, osumnjičen za ratne zločine u Dubrovniku 1991. godine, doputovao je u četvrtak u Haag i smješten je u pritvor Međunarodnog kaznenog suda, objavio je ICTY.

"On je u pritvoru" Haškog suda, kazao je glasnogovornik ICTY-a Jim Landale.

Kovačević Rambo (42) posljednji je s popisa optužnice za Dubrovnik koji je bio na slobodi. Srbijanska policija uhitila ga je prošlog mjeseca u selu jugoistočno od Beograda.

Kovačević se tereti za ratne zločine, ubojstva, mučenja, okrutna postupanja, te za uništavanje ili namjerno oštećivanje povijesnih spomenika.

Prema riječima njegova odvjetnika Borivoja Borovića, Kovačević bi se prvi puta pred sudskim vijećem trebao pojaviti u ponedjeljak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljeni kontra-admiral jugoslavenske vojske Miodrag Jokić, koji se nalazi na istoj optužnici s Kovačevićem, u kolovozu je izjavio da se osjeća krivim prema točkama optužnice koja ga tereti za napade na civile, ubojstva i uništavanja povijesnih zgrada tijekom bombardiranja povijesnog starog središta Dubrovnika.

Umirovljeni general-potpukovnik Pavle Strugar predao se ICTY-u, i na slobodi čeka suđenje, dok je optužnica protiv kapetana bojnog broda jugoslavenske ratne mornarice Milana Zeca odbačena.(Hina) nab dh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara