54.80.97.221 US
 

Vladimir Šeks: Svojim postupcima SDP potiče, provocira i potiče atmosferu kaotičnosti i nesigurnosti

Piše:
petak, 27.2.2004. 17:58
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

KOMENTIRAJUĆI jučerašnje izjave predstavnika Kluba zastupnika SDP-a, kao i ranije najave tog kluba i njegova predsjednika Ivice Račana da će "zatražiti saborsku raspravu zbog postojanja opasnosti od rušenja dosegnute razine u političkom i parlamentarnom životu Hrvatske", predsjednik Hrvatskog Sabora ustvrdio je danas "kako je sada postalo definitivno jasno da se takvim postupcima svjesno i kontinuirano potiče, provocira i želi izazvati atmosferu kaotičnosti i nesigurnosti, s ciljem opstruiranja parlamentarnog života".

Ističući da zastupnicima SDP-a iskreno zahvaljuje na u zadnje vrijeme, "dobronamjernim i posve iskrenim brojnim aktivnostima u parlamentarnom radu ovog saziva Sabora", u priopćenju iz Ureda predsjednika Sabora se navodi da je Vladimir Šeks "...ganut što se ta silna zabrinutost javno obrazlaže "argumentima" utemeljenim na krajnje subjektivnim, posve pogrešnim, neprincipijelnim i tendenciozno formuliranim objašnjenjima i tumačenjima, kojima se i hrvatska javnost želi dovesti u zabludu".

U priopćenju se dodaje da tu najnoviju "zabrinutost" Kluba SDP-a, izrečenu na jučerašnjoj konferenciji, unatoč jasnoj činjenici da se izbor i postupak imenovanja vanjskih članova u pojedine saborske odbore proveo u skladu s Poslovnikom Hrvatskog sabora, poštujući pri tome prijedloge i oporbenih parlamentarnih stranaka, predsjednik Šeks ne želi dodatno analizirati.

Ističe samo da se radi o još jednom pokušaju da se opet, po sada već uhodanom, starom "dobrom" običaju, neki i nadalje žele puno baviti sami sa sobom, u ime "borbe i spašavanja hrvatskog parlamentarizma", a zapravo za račun i u korist vlastite promocije.

"Nema što, još jedan u nizu vrlo jasnih, slikovitih i pozornosti vrijednih primjera kojima se ukazuje na opasnost koja od predsjednika Hrvatskog sabora prijeti narušavanju hrvatskog parlamentarizma zbog selektivne primjene i zaobilaženje demokracije!", smatra predsjednik Sabora.

Ne želeći ulaziti u analize i ne želeći se pozivati na česte evidentne primjere forsiranja parlamentarne većine prilikom izbora i zastupnika i vanjskih članova u pojedine odbore u prošlom sazivu Sabora, Šeks je najodlučnije odbacio tvrdnje članova SDP-a izrečene na tiskovnoj konferenciji, označivši ih, "u prvom redu, potpuno neutemeljenim i krajnje politikantskim. Takvo postupanje u ovome trenutku drži potpuno neproduktivnim s ciljem opstruiranja efikasnog zakonodavnog rada, posebice zbog toga što je program obveza i poslova Sabora u razdoblju što slijedi, izuzetno zahtjevan", navodi se u priopćenju.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije