Vladimir Zagorec svjedoči u istrazi o otmici njegovog sina

UMIROVLJENI general Vladimir Zagorec svjedoči danas u istrazi protiv desetorice osumnjičenih za četverodnevnu otmicu njegovog maloljetnog sina.

Zagorec se pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda Zoranom Luburićem pojavio jutros oko devet sati. U sud je ušao na jedan od sporednih ulaza tako da ga brojni novinari i fotoreporteri, okupljeni ispred zgrade suda na Zrinjevcu, nisu uspjeli vidjeti.

Uz brojne branitelje desetorice osumnjičenika, na istražno ročište došao je i sam ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) Željko Žganjer.

Nakon iskaza Vladimira Zagorca pred istražnim sucem bi u podne trebao početi svjedočiti i njegov sin koji je otet 23. veljače i pušten nakon što je otmičarima isplaćeno 750 tisuća eura, odnosno polovina otkupnine.

Policija je nakon sretnog završetka otmice izvijestila da je Zagorčev sin izjavio kako tijekom četverodnevne otmice nije mogao vidjeti otmičare jer su mu stavili povez na oči.

Nakon otmice policija je uhitila šestoricu osumnjičenika, dok su trojica još uvijek u bijegu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem prošlog tjedna istraga je proširena i na Hrvoja Petrača, zagrebačkog poduzetnika kojega su proteklih godina neki mediji, ali i sudski svjedoci povezivali s kriminalom. Petrača, koji je također nedostupan policiji, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) sumnjiči da je organizirao deveteročlanu zločinačku skupinu u kojoj je i njegov sin Novica i potaknuo ju na otmicu Zagorčeva sina.

Istražni sudac nije se složio sa zahtjevom za istragom protiv Hrvoja Petrača, no Izvanraspravno vijeće je odlučilo da se i protiv njega provede istraga, ali samo za poticanje. Njegov odvjetnik najavio je žalbu Vrhovnom sudu koji će donijeti konačnu odluku.

Odvjetnici Hrvoja Petrača, ineče, tvrde da je on na službenom putu.

U USKOK-u, pak, tvrde da protiv Petrača imaju dovoljno dokaza. Navodno ga terete neki od pritvorenih otmičara, a ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer tvrdi da tužiteljstvo ima i druge dokaze. U medijima se nagađa da Petrača, među ostalim, s otmicom povezuju česti telefonski razgovori s Ivanom Matekovićem, jednim od trojice osumnjičene braće, kojega USKOK također tereti kao organizatora skupine.

Petrač je, inače, nakon sretnog završetka otmice Zagorčeva maloljetnog sina u medijima tvrdio da je, zajedno sa sinom Novicom, ponudio pomoć Vladimiru Zagorcu u prikupljanju otkupnine, no umirovljeni general je to odbio.

On, pak, od otmice sina nije dao ni jednu izjavu za medije, a policija mu još uvijek pruža zaštitu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara