Vozilom probio tri policijske blokade i ozlijedio policajca

SLOVENSKO-HRVATSKI državljanin I.F.(25) s boravištem u Sloveniji jučer je oko 19,20 sati osobnim automobilom "golfom" probio spuštenu brklju na graničnom prijelazu Prezidu, ušao u Hrvatsku te je, probivši još tri policijske blokade, napokon zaustavljen u tunelu "Lučicama" blizu Delnica na autocesti Rijeka Zagreb, izvijestila je danas primorsko-goranska Policijska uprava.

U policijskom se priopćenju ističe da I.F. nakon probijanja brklje i dolaska u mjesto Parg nije stao na policijsko upozorenje te je zaustavljen pred policijskom blokadom u mjestu Tršću. Odmah nakon toga on je dva puta udario u policijsko vozilo te se usmjerio prema policijskom službeniku koji je izbjegao nalet. Drugi policajci su ispalili u gume "golfa" četiri komada streljiva, probivši jednu gumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Unatoč tomu I.F. je nastavio voziti prema Delnicama. Na raskrižju ceste prema Brodu na Kupi kod Delnica prešao je preko uređaja za zaustavljanje, tzv. ježa, i pri tome probio i ostale gume. No nastavio je vožnju te je probio brklju na naplatnim kućicama na ulasku na autocestu Zagreb - Rijeka. Kod ulaza u tunel "Lučice" kod Delnica zaustavio se pred policijskom blokadom, ali nije stao, nego je automobilom udario policijskog službenika, lakše ga ozlijedivši, kaže se u priopćenju.

Policajci su ispalili tri komada streljiva u zrak u znak upozorenja, no I.F. je i nakon toga nastavio voziti te se u tunelu sudario s automobilom marke "ford" njemačkih registracijskih oznaka.

Na mjestu nesreće I.F. je uhićen i sproveden u policiju, a danas i istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci koji mu je odredio 48-satni pritvor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara