54.80.115.140 US
 

Vukovar: Potpisan ugovor o sufinanciranju obnove franjevačkog samostana

Piše:
ponedjeljak, 9.12.2002. 14:16
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

PREDSJEDNICAFonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Diana Galić i gvardijan franjevačkog samostana u Vukovaru fra Zlatko Špehar danas su u Vukovaru potpisali ugovor o sufinanciranju obnove u ratu teško stradalog franjevačkog samostanskog kompleksa, u okviru kojega se nalazi i vukovarska župna crkva sv. Filipa i Jakova i novoizgrađeni, ali još uvijek nedovršeni, pastoralni centar sv. Bone.

Nazočan potpisivanju ugovora bio je i provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Lucije Jagec.

U unutrašnje uređenje franjevačkog samostanskog kompleksa u Vukovaru Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložit će nešto više od 1,1 milijuna kuna i završetkom tih radova će se, po riječima fra Zlatka Špehara, konačno stvoriti uvjeti za povratak vukovarskih franjevaca u samostan koji su bili prisiljeni napustiti 1991. godine.

Po riječima predsjednice Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Diane Galić, u obnovu samostana i crkve sv. Filipa i Jakova Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva do sada je investiralo oko pet milijuna kuna, a Zagrebačka županija u okviru programa donacijske obnove objekata javne namjene šest milijuna kuna.

Vukovarski gvardijan fra Zlatko Špehar istaknuo je kako je za potpuni završetak crkve sv. Filipa i Jakova i franjevačkog samostana potrebno osigurati još oko tri milijuna eura.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara u ovoj godini za provedbu obnoviteljskih projekata u Vukovaru ima na raspolaganju 100 milijuna kuna, kazala je njegova predsjednica Diana Galić, podsjećajući kako je početkom listopada Fond sklopio i ugovor u iznosu od 14 milijuna kuna s vukovarskom gradskom upravom o sufinanciranju niza projekata značajnih za grad Vukovar. Ovih dana očekuje se i potpisivanje ugovora o sufinanciranju obnove i izgradnje luke Vukovar, koja će se također sufinancirati iz sredstava toga fonda.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije